Portal
Services

Datacenter netwerkinfrastructuur

Als toegewijd datacenter staat de continuïteit van uw onderneming of organisatie bij ons op nummer één. 

Private cage
Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Redundant systeem & netwerk

Onze moderne datacenters zijn Tier III geclassificeerd en onze locatie in Utrecht is op het design zelfs gecertificeerd. Wij voldoen daardoor aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen. Met deze classificatie kunnen onze datacenters u in theorie een uptime bieden van 99,982%. In werkelijkheid hebben we sinds onze opening in 2011 een uptime gerealiseerd van maar liefst 100%, op al onze locaties.

Veilige en volledig redundante infrastructuur

Alle essentiële onderdelen van onze datacenters, zoals de snelle internetverbindingen, stroomvoorziening, koeling, brandpreventie en monitoringsystemen, zijn dubbel uitgevoerd. Door deze volledig redundante infrastructuur, de hoge stroom- en koelcapaciteit, alsmede de hoge vloerbelasting zijn onze datacenters uitermate geschikt voor high density hosting of housing oplossingen.

Nooit zonder stroom

Onze datacenters beschikken over een ringaansluiting op het vaste stroomnet. Vanaf de hoofdverdelers lopen er twee gescheiden stroomcircuits naar de 19" racks op de datavloer. Alle racks zijn voorzien van stroomfeeds die zijn afgezekerd op 32 Ampère. Zelfs wanneer de stroom vanaf het vaste net zou wegvallen, bent u altijd verzekerd van toevoer van electriciteit naar uw servers. Dankzij onze eigen generatoren kunnen wij minimaal 24 uur onafhankelijk van het vaste stroomnet opereren.

Stabiel klimaat

Onze datacenters gebruiken tot een buitentemperatuur van 14° Celcius de buitenlucht om te koelen; een energiezuinige en milieuvriendelijke koelmethode. Bij hogere buitentemperaturen schakelen we over naar mixbedrijf: een combinatie van vrije koeling en conventionele koeling met een koudemiddel. Bij een buitentemperatuur vanaf 25° Celcius wordt volledig overgeschakeld naar conventionele koeling. De temperatuur op de datazalen komt hiermee nooit in gevaar. Ook de luchtvochtigheid wordt gereguleerd, zodat er een optimaal klimaat wordt geschept.

Optimaal beveiligd

Om uw IT-omgeving optimaal te beschermen, voldoen onze datacenters aan de hoogste beveiligingseisen. Zo voldoen onze datacenters aan de ISO27001:2013 certificering voor
informatiebeveiliging. De terreinen worden beveiligd door een hekwerk met een aantal poorten. In de panden zelf wordt toegang verleend tot de datazalen door middel van een toegangspas, in combinatie met een vingerafdruk. Ook incidentele bezoekers moeten een vingerafdruk afgeven om toegang te krijgen. Tot slot zijn zowel onze interne ruimtes als de buitenruimtes voorzien van videocamera’s waarmee we het gehele terrein monitoren.

Brandveilig

Alle datavloeren en technische ruimten zijn voorzien van een redundant aspiratiesysteem, dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt, een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen (water)schade aan de apparatuur.

100% uptime

Door alle maatregelen die we treffen en door het continu uitbreiden, onderhouden, testen en verbeteren van onze netwerkinfrastructuur, hebben wij sinds onze opening een beschikbaarheid van 100% gerealiseerd. Resultaat waar we trots op zijn!

Susan Megens - DataplaceFred da Graça - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.