Portal
Retail

5 redenen waarom Demand Forecasting de toekomst voor retail is

Demand Forecasting is het proces waarbij historische verkoopgegevens worden gebruikt om een ​​schatting te maken van een verwachte voorspelling van de vraag van de klant.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Demand Forecasting is het proces waarbij historische verkoopgegevens worden gebruikt om een ​​schatting te maken van een verwachte voorspelling van de vraag van de klant. Voor retailers geeft Demand Forecasting een schatting van de hoeveelheid goederen en diensten die klanten in de nabije toekomst zullen kopen. In deze blog geven we 5 redenen waarom Demand Forecasting de toekomst voor retail is en hoe je dit kunt realiseren.

1. Voldoende voorraad

Een aanzienlijke impact op de supply chain, als gevolg van verhoogde consumentenbestedingen of winkelen, is dat de voorraad opraakt. Wanneer het mogelijk is om uw oplossing voor winkelprognoses van klanten aan te passen op basis van verwachte toename van het winkelvolume, kunnen de productie, het vasthouden van voorraden, en versnelde afhandeling naadloos worden geïmplementeerd. Hierdoor kunnen retailers voldoende voorraad bijhouden, waardoor de kans op situaties waarin artikelen niet op voorraad zijn, wordt verkleind.

2. Kosteneffectieve marketing

Marketing en promotie is in elke situatie belangrijk, zelfs wanneer de verkopen binnendruppelen. Met behulp van sales forecasting kunt u uw inkomsten voor verschillende momenten gedurende het jaar schatten. In rustige periodes kunt u kiezen voor kosteneffectieve guerrillamarketing. Wanneer de verkoop en daarmee de inkomsten in de lift zitten, kunt u meer gerichte, maar duurdere marketing campagnes lanceren.

3. Nauwkeurige budgettering 

Nauwkeurige demand forecasting is een voorwaarde voor nauwkeurige budgettering. Gebruikmakend van sales forecasting, moet u een hoofdbudget maken, evenals budgetten voor overhead, cashflow, productie, arbeid en marketing. Als u een flexibel budget weet te creëren, kunt u bepaalde inspanningen verschuiven op basis van rustige of drukke verkoopperiodes.

4. Effectievere personeelsplanning

Gebruik forecasting om de personeelsbehoeften op verschillende momenten in het jaar te bepalen. Personeel vergroten of verkleinen naar gelang de vraag van klanten in een bepaalde periode. Als u dit van tevoren weet, kunt u eventuele extra of seizoensmedewerkers vroeg genoeg aantrekken om ze te trainen zodat ze klaar voor je staan ​​tijdens drukke periodes. Als u de vraag van klanten kent, kunt u bepalen wanneer het rendabel is om nog een ploeg toe te voegen of de productiecapaciteit uit te breiden. Met demand forecasting kunt u uw personeelsbehoeften voorspellen, een beter organigram maken en proactief personeel aannemen.

5. Meer inzicht in het bedrijfsresultaat

Het bijhouden van het totale bedrijfsresultaat is cruciaal om uw bedrijf te verbeteren. Met sales forecasting kun je vergelijken in hoeverre de daadwerkelijke sales in lijn ligt van de te verwachten sales. Bepaal hoe groot het gat is tussen de prognose van de vraag en de daadwerkelijk vraag, en pas jouw business model hier op aan. Demand forecasting helpt met het plannen en bijhouden van jouw bedrijfsresultaat. 

Demand Forecasting toepassen? 

Data is essentieel voor het demand forecasting proces. Door machine learning te gebruiken, wordt het voorspellen van de vraag van klanten nauwkeurig. Echter moet je wel kunnen uitsluiten dat er vertraging in jouw data zit. Wanneer je besluit om jouw data op te slaan in een datacenter van Dataplace, profiteer van je een maximale connectiviteit waardoor je verzekerd bent van nauwkeurige prognoses. 

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag! Bel naar +31 88 328 2752 of stuur een e-mail naar sales@dataplace.com.

Susan Megens - DataplaceFred da Graça - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.