Portal
Cloud

5 voorbeelden van digitale transformatie doelstellingen

U wilt als organisatie de eerste stappen zetten in uw digitale transformatie. Het is echter wel van belang om een digitale transformatie strategie te hebben en hieraan doelstellingen op te hangen. In deze blog leggen we daarom uit welke doelstellingen u kunt opstellen voor uw digitale transformatie strategie.

Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

We helpen u graag verder.

U wilt als organisatie de eerste stappen zetten naar een digitale transformatie. Uiteraard doet u dit omdat u kansen ziet om processen binnen uw organisatie te optimaliseren. Het is echter wel van belang om een digitale transformatie strategie te hebben en hieraan doelstellingen op te hangen. u wilt natuurlijk wel weten waarom u het precies doet. In deze blog leggen we daarom uit welke doelstellingen u kunt opstellen voor een digitale transformatie strategie.

Voorbeelden van digitale transformatie doelstellingen

Het belangrijkste doel voor digitale transformatie is waardegeneratie. Cognizant deed een onderzoek onder 2000 executives en kwam tot 5 onderliggende doelstellingen.

Doelstelling 1: Versnellen van de omzetgroei

Een belangrijk doel van digitale transformatie is het creëren van een flexibele organisatie die in kan spelen op de voortdurend veranderende klantbehoeften. Beter en sneller inspelen op klantbehoeften leidt vervolgens weer tot het versnellen van omzetgroei.

Doelstelling 2: Sneller de markt betreden

Een ander belangrijke doelstelling voor uw digitale transformatie strategie is het sneller betreden van de markt. Door optimale inzet van digitale middelen verbeter u de bedrijfsprocessen waardoor dit geen belemmering vormt om een markt te betreden.

Doelstelling 3: Productiviteit van individuele werknemers verhogen

Het verhogen van de productiviteit is een belangrijk drijfveer voor uw digitale transformatie strategie. In onze blog over de succesfactoren van een digitale transformatie strategie bespraken we al dat de ‘mens’ zelf de belangrijkste factor is. Zij moeten namelijk de middelen dusdanig gebruiken dat de productiviteit verbetert. 

Doelstelling 4: Verbeteren van het aantrekken en behouden van klanten

Bij doelstelling 1 bespraken we al het inspelen op veranderende klantbehoeften belangrijk is voor de omzetgroei. Daarnaast zorgt u er ook voor dat het aantrekken en behouden van klanten makkelijker is. 

Doelstelling 5: Verbeteren van het concurrentievermogen

Tot slot wordt uw organisatie wendbaarder door digitale transformatie waardoor u moeilijker ingehaald wordt door de concurrentie.

Hoe helpt Dataplace bij uw digitale transformatie doelstellingen?

Dataplace draagt bij aan uw digitale transformatie doelstellingen door de ICT infrastructuur onder te brengen in één van onze datacenters. Zo kan uw ICT-afdeling zich richten op haar kerntaken: namelijk zorgen dat de toepassingen en applicaties zorgen voor meer productiviteit onder uw werknemers. 

Fred da Graça - DataplaceSteve Ramdharie - DataplaceSusan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.