Portal
Industry 4.0

5 voordelen van Smart Industry voor productiebedrijven

Smart Industry is een populaire trend binnen productiebedrijven. Door data integratie is het mogelijk om productiesystemen te laten samenwerken en kunnen zij reageren op live veranderingen in het bedrijf, bij de klant of in de supply chain. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Smart Industry is een populaire trend binnen productiebedrijven. Door data integratie is het mogelijk om productiesystemen te laten samenwerken en kunnen zij reageren op live veranderingen in het bedrijf, bij de klant of in de supply chain. In deze blog delen we 5 voordelen van het inzetten van Smart Industry en hoe datacenters de transitie mogelijk maken.

1. Betere kwaliteit en verhoogde productiviteit

Door digitalisatie heeft u minder kans op menselijke fouten en falen. Het maakt het mogelijk om het proces en de prestaties te monitoren waardoor u een hogere yield heeft en resources beter benut.

2. Minder operationele kosten

Machines geven zelf aan wanneer onderhoud nodig is waardoor u minder dure reparaties hoeft uit te voeren. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de operationele kosten met 40% dalen.

3. Meer inzicht

Doordat machines autonoom zijn en met elkaar communiceren, wordt er veel data gegenereerd waardoor er ook weer veel analyses mogelijk zijn. Zo heeft u een realtime inzicht in de uren en aantallen en kunt u daar uw planning op aanpassen.

4. Hogere klanttevredenheid

Met Smart Industry is het mogelijk om meer te produceren naar de wensen van de klant. Daarnaast is het mogelijk om levertijden nauwkeuriger in te schatten en kunt u de digitale systemen integreren met die van klanten. Hierdoor ontvangen zij bijvoorbeeld automatisch een bericht als de producten klaar zijn voor transport.

5. Hogere personeelstevredenheid

Jong talent is gewend aan de modernste technologie. Werkt u als productiebedrijf nog ‘old school’? Dan heeft u minder kans om jong talent aan te trekken. Tevens zorgt moderne techniek voor minder fouten, problemen en minder contact met ontevreden klanten.

Hoe maakt u de stap naar Smart Industry? 

Een belangrijke uitdaging bij de transitie naar smart industry is dat er veel data kan vrijkomen. Heel veel data. Als productiebedrijf wilt u hier wel verstandig mee omgaan. Belangrijke voorwaarden zijn dat de data veilig opgeslagen wordt in de cloud en dat u realtime data kunt ophalen voor analyses. Wanneer u besluit om uw data op te slaan in een datacenter van Dataplace, profiteert u van maximale connectiviteit waardoor u verzekerd bent van nauwkeurige prognoses. 

Fred da Graça - DataplacePascal Kruijmel - DataplaceOlivier Claessen - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.