Portal
Altrecht

Altrecht: “Onze IT-omgeving is nu geen stressfactor meer en dat geeft rust.”

Altrecht is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg. Zo’n 2700 medewerkers geven vanuit een tachtigtal gebouwen zorg aan patiënten met psychiatrische problemen, die door de huisarts of in de basis GGZ niet voldoende geholpen kunnen worden. De zorgprofessionals van Altrecht werken voor elke patiënt in hun persoonlijke elektronisch patiëntendossier (EPD).

Download klantcase
Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Zo’n 2700 medewerkers geven vanuit een tachtigtal gebouwen zorg aan patiënten met psychiatrische problemen, die door de huisarts of in de basis GGZ niet voldoende geholpen kunnen worden. De zorgprofessionals van Altrecht werken voor elke patiënt in hun persoonlijke elektronisch patiëntendossier (EPD). Deze dossiers worden dagelijks geraadpleegd en aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld medicatie en de voortgang van de behandeling.

In het datacenter in Utrecht staat de centrale computeromgeving van Altrecht. Hier draaien alle computerprogramma’s op en staat alle bedrijfsinformatie opgeslagen. Ook worden de EPD’s aangeroepen vanuit het datacenter. Dieter van Grinsven, teammanager ICT, en Peter Bloemink, ICT architect bij Altrecht, zorgen dagelijks voor het draaiende houden van deze omgeving. Van Grinsven: “Dataplace is eigenlijk het kloppend hart dat het iedere dag weer mogelijk maakt voor al onze collega’s om hun beroep uit te oefenen.”

Een logische en noodzakelijke stap

Voordat Altrecht zijn IT-infrastructuur naar Dataplace verhuisde, had de instelling zijn computeromgeving op het eigen terrein gehuisvest. Bloemink: “Dat brengt een grote behoefte aan specialistische kennis met zich mee, zeker op het gebied van koeling en (nood)stroomvoorziening. Er zijn in het verleden helaas enkele incidenten geweest, die we liever hadden voorkomen. Daaruit blijkt direct hoe complex het is om een datacenter te runnen. Het was voor ons een logische, eigenlijk noodzakelijke stap om te migreren naar een stabiel datacenter.” Zijn collega vult aan: “Er is nu ook een trend in ontwikkeling om steeds meer de gebouwen uit te gaan, naar de patiënten toe. Als organisatie wil je dan flexibeler zijn en zo weinig mogelijk eigen vastgoed in beheer hebben. Zo groeide eind 2016 de wens om volledig ontzorgd te worden wat betreft de huisvesting van onze IT-infrastructuur.”

Professionaliteit, goed advies en prettig contact

In hun zoektocht naar een datacenter benaderde het ICT team verschillende partijen. Van Grinsven: “We zijn al zo’n vijftien jaar klant van glasvezelleverancier Eurofiber, waar we heel tevreden over zijn. Het was voor ons dus een logische stap om bij Dataplace een kijkje in de keuken te gaan nemen. We kregen een rondleiding door het datacenter en hebben met eigen ogen mogen zien hoe professioneel Dataplace is. Voor de volledigheid hebben we ook twee andere datacenters benaderd, maar het voorstel en het bijbehorende kostenplaatje van Dataplace werden niet overtroffen. Het gevoel van zekerheid dat zij ons gaven trouwens ook niet.” Bloemink: “We werden namelijk ook goed geïnformeerd en geadviseerd over uiteenlopende onderwerpen, zoals stroomverbruik en mogelijkheden qua clouddiensten. En, ook niet onbelangrijk, het persoonlijke contact met de medewerkers is altijd goed. Dat is erg prettig in een steriele omgeving zoals een datacenter.”

Over de algehele inrichting van het datacenter en de faciliteiten zijn de heren erg te spreken. Bloemink illustreert: “Dataplace denkt na over echt álle details waarmee wij als klant wellicht geholpen zouden kunnen zijn. Om een voorbeeld te noemen: in de centrale ontvangstruimte staan automaten waar je koffie of andere dranken en wat te eten kunt halen. Dat is natuurlijk niets nieuws. Maar wat ik nog niet elders heb gezien, is een automaat waar je netwerkkabels uit kunt trekken, mocht je die ‘s nachts onverhoopt nodig hebben. Daarmee laten ze, mijns inziens, écht zien dat ze hun klanten begrijpen.”

We worden volledig ontzorgd

Het hele ICT team van Altrecht is blij met de migratie. Bloemink: “Onze IT-omgeving is voor ons nu veel minder een stressfactor. En dat geeft rust. We worden volledig ontzorgd en we weten dat de kans op storingen minimaal is vanwege de hoge mate van redundantie bij Dataplace. Dit niveau hadden we zelf nooit kunnen bereiken. Althans niet tegen hetzelfde kostenplaatje.” Van Grinsven: “Dataplace doet voor ons gewoon wat het moet doen. En daar zijn we heel tevreden over.”

Olivier Claessen - DataplaceFred da Graça - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.