Portal
Rotterdam

De 5 succesfactoren voor uw digitale transformatie strategie

De geweldige opkomst van nieuwe digitale technologieën zorgt voor nieuwe mogelijkheden om de processen van uw organisaties te verbeteren. Er zijn echter een aantal factoren die het succes bepalen van de digitale transformatie strategie van uw organisatie. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

De geweldige opkomst van nieuwe digitale technologieën zorgt voor nieuwe mogelijkheden om de processen van uw organisaties te verbeteren. Met als doel om bijvoorbeeld nog beter te voldoen aan behoeften van uw klanten. Er zijn echter een aantal factoren die het succes bepalen van de digitale transformatie strategie van uw organisatie. In deze blog delen we de 5 belangrijkste succesfactoren.

Succesfactor 1: Draaiboek

Veel organisaties maken een uitgebreid plan om nieuwe digitale technologieën te adopteren. Het maken van lange termijn plannen draagt echter niet bij aan het digitale transformatie succes. Uw digitale transformatie strategie moet daarom een tactisch draaiboek zijn, zodat u snel kunt reageren op nieuwe ontwikkelingen.

Succesfactor 2: De mens

Een tweede succesfactor zit in de mensen die de digitale transformatie adopteren. De grootste uitdaging ligt in het vergroten van de betrokkenheid van uw mensen. Dit doet u door in ieder geval te zorgen voor nieuwe apparatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat nieuwe apparatuur ervoor zorgt dat medewerkers 3x minder snel switch van werkgever. Een andere belangrijke voorwaarde is draagvlak op managementniveau en, indien mogelijk, toezegging van de OR.

Succesfactor 3: Technologie

U moet ook zorgen dat uw mensen van de nieuwste technologieën zijn voorzien. Vaak vraagt dit echter om investeringen waar niet altijd budget voor is. In bepaalde branches, waar veel concurrentie is, is een adoptiestrategie voor nieuwe technologie noodzakelijk om te overleven. Een goed voorbeeld is de detailhandel. Vaak is daar het toepassen van de nieuwste technologie, bijvoorbeeld door IoT-oplossingen, essentieel.

Succesfactor 4: Processen

De vierde succesfactor ligt in de processen die u opstelt. Uw mensen hebben de nieuwste technologie geadopteerd, maar als zij niet weten wat zij in uitzonderlijke situaties (zoals een datalek) moeten doen, dan hebben cybercriminelen alsnog vrij spel. Beschikken over een asset management systeem is dus net zo belangrijk als het trainen van medewerkers op datasecurity gebied.

Succesfactor 5: Flexibele bedrijfscultuur

Tot slot is het belangrijk dat u beschikt over een flexibele bedrijfscultuur die innovatie aanjaagt. Dit is de manier om met uw digitale transformatie strategie voor te blijven op de concurrentie door veranderingen door te voeren waar klanten behoefte aan hebben. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u beschikt over kleinere multidisciplinaire teams met meer onafhankelijkheid. Daarnaast moet kennisdeling binnen de organisatie centraal staan door teams onderling met elkaar te laten samenwerken.

Hoe helpt Dataplace bij uw digitale transformatie strategie?

Dataplace maakt digitale transformatie mogelijk door het veilig opslaan van data in de cloud. Daarnaast zorgen wij voor een goede connectiviteit, welke van essentieel belang voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering.

 

Fred da Graça - DataplaceSusan Megens - DataplaceOlivier Claessen - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.