Portal
Dataplace Arnhem

De 5 voordelen van het overstappen naar een Hybride Datacenter

Een hybride datacenter is een schaalbare en veilige oplossing voor bedrijven om nieuwe technologieën snel te adopteren. 

Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

We helpen u graag verder.

Een hybride datacenter is een schaalbare en veilige oplossing voor bedrijven om nieuwe technologieën snel te adopteren. Met een hybride IT-omgeving combineert u een netwerk van public cloud resources met on-premise of private cloud computing. Hierdoor wordt uw bedrijf een stuk wendbaarder en kan het resources opschalen naar behoefte. In deze blog gaan wij nader in op deze en andere voordelen van een hybride datacenter.

1. Controle

Het belangrijkste voordeel voor de overgang naar een hybride datacenter is controle. In plaats van alle componenten van de IT-infrastructuur te plaatsen bij een externe cloud provider, kunnen bedrijven het privé stuk van hun hybride cloudmodel laten aansluiten op hun specifieke behoeften. Aangezien een deel van de netwerkapplicaties privé blijft, kan het eigen IT-team de controle behouden over kritieke operaties en het dagelijkse beheer van servers en andere infrastructuur voor haar rekening nemen.

2. Snelheid

Wanneer u controle kunt houden over uw netwerkapplicaties, levert dat meer snelheid op. Een hybride cloudomgeving is weliswaar niet per definitie sneller dan een multi of public cloud omgeving. Het zorgt er echter wel voor dat uw IT-team de latency van het netwerk kan minimaliseren en het maakt het makkelijker om gegevens te krijgen waar ze moeten zijn. Verder kunt u met een hybride cloudomgeving gebruik maken van edge computing mogelijkheden om de snelheid verder te verhogen en cruciale services dichter bij de eindgebruikers te lokaliseren.

3. Beveiliging

Het beschermen van kritieke gegevens is een uitdaging bij alle netwerkapplicaties, maar dit geldt vooral voor public clouds. Hoewel cloudproviders er alles aan doen om ervoor te zorgen dat klantgegevens worden beschermd, blijft het een feit dat public clouds fundamenteel veel meer open omgevingen zijn dan een privénetwerk. Dit maakt ze kwetsbaarder voor cyberaanvallen en verschillende vormen van datalekken. Voor organisaties die het zich niet kunnen veroorloven om risico's te nemen met klantgegevens of met hun eigen bedrijfseigen gegevens en middelen, brengt een public cloud gewoon te veel risico's met zich mee.

4. Schaalbaarheid

Door gebruik te maken van een hybride cloud omgeving, hebben organisaties het beste van beide werelden. Kritieke gegevens, componenten en de bedrijfsvoering kunnen in de private cloud blijven staan, maar organisaties kunnen nu gebruikmaken van de uitgebreide kracht van cloud computing om hun operationele capaciteit snel en efficiënt te vergroten. Public cloud computing resources maken het gemakkelijker om nieuwe applicaties te ontwikkelen en krachtige analyseprogramma's uit te voeren, die simpelweg niet mogelijk zouden zijn voor een kleine organisatie met de capaciteit van niet meer dan een paar servers. Nu deze belemmering voor groei is weggenomen, bieden hybride datacenters de mogelijkheid voor bedrijven van elke omvang om sneller dan ooit tevoren te concurreren met meer gevestigde concurrenten.

5. Kostenefficiënt

Hoewel de overgang naar een hybride datacenter extra kosten met zich meebrengt, naast het opzetten van een puur private of public cloudomgeving, kan het op de lange termijn de IT-kosten aanzienlijk verlagen. De schaalbaarheid van een hybride cloud omgeving maakt het een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van een volledige private cloudomgeving, die in de loop van de tijd extreem duur kan zijn om te updaten en uit te breiden. Maak je al gebruik van een on-premise oplossing? Dan kun je geleidelijk een transitie maken naar een hybride oplossing.

Overstappen naar een hybride datacenter?

Heeft u vragen of wilt u één van onze datacenters met eigen ogen aanschouwen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Steve Ramdharie - DataplaceSusan Megens - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.