Portal
big data

De impact van big data op datacenters

Vandaag de dag verzamelen we en slaan we data op afkomstig uit meerdere bronnen: ICT-systemen, online activiteiten (zoals websites, zoekmachines, webshops, social media) en slimme apparaten (Internet of Things). Big data is de verzamelnaam voor deze data.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Vandaag de dag verzamelen we en slaan we data op afkomstig uit meerdere bronnen: ICT-systemen, online activiteiten (zoals websites, zoekmachines, webshops, social media) en slimme apparaten (Internet of Things). Big data is de verzamelnaam voor deze data. Door het toenemende gebruik van internet in opkomende landen, zoals China en India, produceerden we in 2020 40 zettabytes big data. In deze blog delen we 3 factoren van een datacenter die door de groei van big data worden beïnvloed.

1. Security

De beveiliging van datacenter is een belangrijk aspect die wordt beïnvloed door de groei van big data. Bij big data draait alles om grote of ongestructureerde hoeveelheden data, dus de beveiliging is een cruciale uitdaging. Zo bevatten de gegevens vaak vertrouwelijke informatie van een organisatie. Als datacenter willen wij eventuele beveiligingsrisico's vermijden door ons aan beveiligingsvereisten te houden en certificeringen te behalen. In dat kader snappen wij dat, wanneer het gaat om big data, de security van een datacenter moet worden geïmplementeerd op netwerkniveau, opslagniveau en op applicatieniveau. Naarmate de IT-infrastructuur zich uitbreidt om het datavolume te ondersteunen, moet er een planning worden gemaakt om bedreigingen vanuit alle richtingen te beperken.

2. Opslaginfrastructuur

Big data heeft ook invloed op de opslaginfrastructuur van datacenters. Datacenters zijn ontworpen om relationele gegevens op te slaan, maar datacenters dienen nu ook andere gegevens op te slaan (zoals gestructureerd, ongestructureerd en semi-gestructureerd.). De opslaginfrastructuur moet dus worden verbeterd om grote hoeveelheden gegevens te ondersteunen en op te slaan. Big data heeft zijn eigen kenmerken, zoals snelheid, volume, waarheidsgetrouwheid en variëteit, dus de opslaginfrastructuur van het datacenter moet deze eigenschappen ondersteunen. Om deze complexiteit te overwinnen, maken wij als datacenter opslagplannen om big data te ondersteunen.

3. Netwerkinfrastructuur

Big data heeft ook gevolgen voor de netwerkinfrastructuur van datacenters. De bestaande WAN-verbindingen (wide area network) van het datacenter kunnen aan matige bandbreedte vereisten voldoen. Omdat de applicaties oorspronkelijk alleen interactie hadden met datacenters via door mensen gegenereerde verzoeken, waren deze verzoeken relatief klein in volume vergeleken met het volume van de instroom van big data. Big-data bronnen sturen enorme hoeveelheden data naar datacenters, waardoor de inkomende bandbreedte vereisten toenemen. Daarom moet de netwerkinfrastructuur van het datacenter worden aangepast / geüpgraded om het volume en de snelheid van gegevens te ondersteunen. Het verhoogt ook de bandbreedte vereiste van het netwerk.

Uw big data opslaan in onze datacenters?

Onze datacenters kunnen de betrouwbaarheid en veiligheid bieden die nodig zijn voor de opslag van big data. Naast het beheren van big data, bieden datacenters ook de voordelen van connectiviteit en toegang tot de cloud. Heeft u vragen of wilt u één van onze datacenters met eigen ogen aanschouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag! Bel naar +31 88 328 2752 of stuur een e-mail naar sales@dataplace.com.

Susan Megens - DataplaceSteve Ramdharie - DataplaceFred da Graça - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.