Portal
Koninklijke kentalis

Koninklijke Kentalis: "Vooral voor de cliënten van Koninklijke Kentalis is een stabiele infrastructuur belangrijk."

Koninklijke Kentalis helpt mensen met taal- en gehoorproblemen. Deze landelijke organisatie, waarbij het bevorderen van communicatie centraal staat, heeft zo’n dertig scholen waar speciaal onderwijs wordt gegeven. Daarnaast zijn er verschillende zorglocaties waar kinderen voor en na schooltijd behandeling krijgen en is er een groot aantal audiologische centra waar mensen met gehoor- en spraak-/taalproblemen worden gediagnosticeerd.

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Nord van den Aakster, Senior Netwerkbeheerder bij Kentalis, legt uit dat alle ICT binnen de organisatie centraal is georganiseerd: “De opslag van data en de verbindingen naar het internet zijn allen centraal geregeld, binnen het datacenter. We hebben diverse applicaties binnen Kentalis. En in een private cloudomgeving worden alle data van alle cliënten en gebruikers opgeslagen. Maar ook bijvoorbeeld het financiële systeem draait erop. Een veilig en stabiel systeem is dus van belang voor onze dagelijkse werkzaamheden, maar vooral ook voor de privacy van iedereen die zorg of onderwijs van Kentalis ontvangt.”

Ze blijven investeren op de uitrusting

Van Aakster is zeer te spreken over de condities van de datazaal: “Er wordt zeer zeker niet bezuinigd op de uitrusting van de datazaal. Sterker nog, er wordt flink in geïnvesteerd. Stroom en koeling zijn altijd gegarandeerd;  dat zijn toch de twee belangrijkste factoren. Maar ook het internet is stabiel. Wij maken gebruik van twee verschillende providers, omwille van de redundancy. Dataplace heeft een carrier neutraal beleid en het is een fijne gedachte dat je op elk moment kunt switchen, mocht je problemen ondervinden met je provider. Maar dat is op dit moment niet nodig, we zijn erg tevreden met hoe alles nu is.”

Het contact is erg prettig

Het contact met Dataplace noemt Van Aakster erg prettig: “We hebben eigenlijk alleen maar positieve ervaringen, al vanaf het begin. Je kent elkaar en hebt vaak aan een half woord genoeg. Ook bijvoorbeeld het aanmelden van bezoek gaat vrij eenvoudig en probleemloos. En heb je even wat praktische hulp nodig, als je zelf niet op locatie kunt zijn, dan kun je altijd een medewerker inschakelen om iets te testen of te vervangen. Dat doen ze dan ook vlot en accuraat. Al met al zeer positief dus.”

Steve Ramdharie - DataplaceOlivier Claessen - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.