Portal
Meneba

Meneba: “Na 30 jaar eindelijk de overstap naar een datacenter – spannend, maar echt een verbetering.”

Met een marktaandeel van 40% alleen al in Nederland is Meneba één van de grootste leveranciers van graanproducten van Nederland.

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Veranderingen in de graanverwerkingsindustrie door automatisering. Met een marktaandeel van 40% alleen al in Nederland is Meneba één van de grootste leveranciers van graanproducten van Nederland. In maart 2017 verhuisden de graanspecialisten hun infrastructuur naar ons datacenter in Alblasserdam. “Een beslissing waar lang over nagedacht is. Maar het is veel beter zo,” aldus Ton Verwer, Hoofd Automatisering bij Meneba.

Dertig jaar lang draaiden de servers van Meneba in de eigen geconditioneerde ruimte op het hoofdkantoor in Rotterdam. En van die IT-infrastructuur was niet alleen de fabriek in Rotterdam afhankelijk, maar ook de fabriek in Wormerveer en andere aangesloten distributiecentra.. Viel het systeem uit, dan had dat dus verstrekkend gevolgen, tot aan de bakkerijen en fabrieken die met de graanproducten werkten. Met grote schadeclaims als mogelijk gevolg. Verwer:  “Tien jaar geleden werkten er veel meer medewerkers in de fabrieken dan nu. En met hen was er veel meer kennis in huis. Was er een storing, dan wisten zij de fabriek draaiende te houden zónder computers. Soms wel drie dagen lang. Tegenwoordig kan dat echt niet meer. Alles is geautomatiseerd; van aansturing en productie tot transport.”

Continuïteit was dus van het allerhoogste belang. En omdat in een fabriek nogal wat risico’s op de loer liggen, werd de serverruimte regelmatig gecontroleerd op onder andere beveiliging en brandveiligheid. Verwer: “In de regio Rotterdam is helaas nogal eens sprake van een plotselinge stroomstoring. De risico’s werden te groot.”

Stabielere housing, minder zorgen

In Dataplace vond Meneba een goede partner voor de housing van de servers. Verwer: “Dataplace is professioneel en betrouwbaar, heeft haar gebouwen degelijk ontworpen en ingericht, voldoet aan vele certificeringen en de toegangsbeveiliging is goed geregeld. Je hoeft je dus minder zorgen te maken, omdat de omgeving altijd 100% stabiel en veilig is. En de continuïteit is gewoon stukken verbeterd.” 
Wilt u ook minder zorgen en zekerheid omtrent uw housing? Neem gerust contact op:

Backup rotatieservice

Naast de plaatsing en verzorging van de servers, verzorgt Dataplace ook de backup rotatieservice voor Meneba. Dagelijks worden de backups verwisseld en veiliggesteld in onze beveiligde datakluis. Verwer: “Dit deden we voorheen zelf, in onze eigen computerruimte. Maar nu dit door Dataplace wordt gedaan, is er veel tijd vrijgekomen.”

Goede basis voor groei

Ton Verwer is tevreden over de migratie naar Dataplace Rotterdam: “Na een gedegen voorbereiding heeft de gebruiker niets gemerkt van de verhuizing. En het bevalt heel goed. Dataplace staat altijd klaar voor vragen en informeert ons tijdig als er bijvoorbeeld een test aan zit te komen. De communicatie is goed. Daarnaast denk ik dat deze stap positieve invloed kan hebben op de verdere groei van Meneba. We hebben meer financiële zekerheid, we weten waar we aan toe zijn. Daarnaast kunnen we de continuïteit inzetten als sterk argument bij bijvoorbeeld een fusie of overname van een bedrijf. Kortom, uitbreiden wordt veel makkelijker. Het was even een stap, zo na 30 jaar, maar ik ben blij dat we ‘m hebben gezet.”

Fred da Graça - DataplaceOlivier Claessen - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.