Portal
DP AMS

Nationale Datacenterdag 2022

Datacenters zijn het fundament van onze digitale samenleving. Tijdens Nationale Datacenterdag op 9 juni laten wij graag zien wat een datacenter doet en hoe het werkt.

Op donderdag 9 juni vindt de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag plaats. Tijdens deze dag openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek, om geïnteresseerden een kijkje achter de schermen van het internet te kunnen bieden. Ook wij, Dataplace, nemen deel dit jaar.

Waarom datacenters van belang zijn

Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen in de wereld. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder het internet en andere digitale diensten. Toch wordt er weinig stil gestaan bij de digitale infrastructuur die nodig is om al deze digitale diensten te laten draaien.

Datacenters zijn het fundament van onze digitale samenleving en zorgen ervoor dat we op elk moment van de dag online kunnen zijn. Zonder datacenters zouden we bijvoorbeeld geen films kunnen streamen of online kunnen shoppen. Maar ook essentiële diensten zoals pintransacties en de digitale omgeving van ziekenhuizen en de politie draaien in datacenters. 

Nieuwsgierig geworden naar wat een datacenter allemaal voor u kan betekenen? Of wilt u gewoon eens binnenkijken? Op 9 juni 2022 bent u van harte welkom bij ons voor een rondleiding in ons datacenter. 

Meld u aan via onderstaand formulier.

Aanmelden Nationale Datacenterdag