Portal
SIDN

SIDN: "Een stabiel draaiend systeem is niet alleen voor ons, maar voor heel internetgebruikend Nederland van essentieel belang."

Elke nieuwe .nl-domeinnaam die wordt aangemaakt, wordt geregistreerd door SIDN. Het bedrijf zorgt er tevens voor dat al deze domeinen bereikbaar zijn. Anno 2018 zijn dat er bijna 6 miljoen, die aangeroepen worden door gebruikers wereldwijd. 

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

SIDN registreert alle .nl-domeinnamen. Elke nieuwe .nl-domeinnaam die wordt aangemaakt, wordt geregistreerd door SIDN. Het bedrijf zorgt er tevens voor dat al deze domeinen bereikbaar zijn. Anno 2018 zijn dat er bijna 6 miljoen, die aangeroepen worden door gebruikers wereldwijd. Dagelijks verwerken de systemen van SIDN meer dan een miljard zoekopdrachten.

Wouter Selen, Netwerk engineer bij SIDN, legt het belang van een stabiele IT-infrastructuur uit: “Dat onze systemen stabiel draaien, is voor heel internet gebruikend Nederland essentieel. Ervaren wij een storing, dan zal er, in het meest extreme geval, geen .nl-domein meer aangeroepen kunnen worden. Ondenkbaar in de huidige maatschappij. Daarnaast is het datacenter onze primaire productielocatie. Als onze infrastructuur niet werkt, kunnen er geen nieuwe .nl-domeinen worden aangemaakt.”

Stabiel groeien met het datacenter aan de basis

SIDN groeide als bedrijf met de exponentiële groei van het internet mee. Selen: “We begonnen met één kast en hebben inmiddels acht kasten bij Dataplace gehuisvest. Op dit moment heeft onze groei een dusdanig tempo dat we elke twee jaar een nieuwe kast in gebruik moeten nemen. En gelukkig is die ruimte er ook altijd. Ik verwacht namelijk niet dat we in de nabije toekomst zullen gaan krimpen.”

Een constante groei dus, met Dataplace als stabiele bodem; zo ziet Selen de toekomst van SIDN voor zich. “We zijn gewoon erg tevreden over de kwaliteit en continuïteit die het datacenter ons biedt. Zo is bijvoorbeeld goede klimaatbeheersing in de loop der jaren steeds belangrijker geworden en je merkt dat Dataplace daarin investeert. We ervaren een continue vooruitgang, ook als het gaat om randvoorzieningen.”

Prettige samenwerking met Dataplace

Ook het contact tussen de medewerkers van SIDN en Dataplace verloopt altijd heel goed. Selen: “Contact is er meestal om een bezoek af te stemmen, of om toegang te verlenen aan een externe engineer. Maar ook wanneer we bijvoorbeeld iets opnieuw moeten inrichten. Er wordt dan praktisch met je meegedacht en dat is prettig. En ook voor hand-en-spandiensten, zoals het resetten van een server, kunnen we ze altijd bellen.”

Susan Megens - DataplaceOlivier Claessen - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.