Portal
Speer IT

Speer IT: "Wij beloven onze klanten een beschikbaarheid van 99,9% - dat kan alleen als ons datacenter ons dat ook kan bieden."

Bijna alle grote partijen brengen hun netwerk onder bij Speer IT. De unieke registratiesystemen stellen de bedrijven in staat hun netwerk gedetailleerd in kaart te brengen, te raadplegen en te analyseren.

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Speer IT gespecialiseerd in de registratie van glasvezelnetwerken. Bijna alle grote partijen brengen hun netwerk onder bij Speer IT. De unieke registratiesystemen stellen de bedrijven in staat hun netwerk gedetailleerd in kaart te brengen, te raadplegen en te analyseren. Is er bijvoorbeeld een defect in een kabel? Dan is die dankzij de software van Speer IT eenvoudig op te sporen, zodat er snel aan een oplossing gewerkt kan worden.

Dagelijks maken honderden mensen gebruik van de oplossingen van Speer IT. Zij monitoren via een afgesloten omgeving hun eigen glasvezelnetwerken. Bij Speer IT ligt dan ook een grote verantwoordelijkheid om de programma’s te allen tijde in de lucht te houden. Kees Jonker, CEO bij Speer IT, licht toe: “Continuïteit is zeer belangrijk. Bij het datacenter waar we hiervoor gehuisvest waren, was dit niet altijd gegarandeerd. Na enkele malen downtime te hebben ervaren door storingen, besloten we dat een verhuizing naar een ander datacenter van het grootste belang was voor onze klanten.”

Op zoek naar een betrouwbare partner

In die zoektocht naar een ander datacenter, overwoog Speer IT verschillende opties. Jonker: “Omdat continuïteit niet alleen voor onszelf belangrijk is, maar ook direct van invloed is op de bedrijfscontinuïteit van onze klanten, beschouwen wij een datacenter echt als een partner. Samen moeten we ervoor zorgen dat onze eindgebruikers 24/7 gebruik kunnen maken van onze software.” 

Al snel viel de keuze op Dataplace. Jonker: “De aangeboden services, de goede prijskwaliteitverhouding en het prettige contact met de medewerkers zijn kwaliteiten die ons al snel over de streep trokken. Maar ook flexibiliteit is van groot belang: zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de security en toegangverlening goed geregeld zijn, maar wil je niet bij elk bezoek allerlei procedurele rompslomp ervaren. Dataplace weet die balans precies goed te houden.”

Aan een belletje genoeg

De systeembeheerders van Speer IT hebben regelmatig contact met de medewerkers van Dataplace. En dat verloopt uitstekend. Jonker: “Ik zelf heb misschien al wel een jaar geen contact met het datacenter gehad. Maar dat zegt eigenlijk ook wel genoeg. En ik weet zeker dat áls ik bel, ik zo bij de juiste persoon terecht kom. Een prettige gedachte dat het allemaal zo makkelijk gaat.”

Olivier Claessen - DataplaceFred da Graça - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze services?

We helpen u graag verder.