Portal
Vitrumnet

Vitrumnet: "In de regio was Dataplace de enige geschikte partner voor VitrumNet."

Als regionale partij realiseert VitrumNet cloud-oplossingen en snelle en veilige glasvezelverbindingen tussen datacenters en bedrijven. 

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Als regionale partij realiseert VitrumNet cloud-oplossingen en snelle en veilige glasvezelverbindingen tussen datacenters en bedrijven. Sinds 2011 biedt het bedrijf haar diensten aan binnen Dataplace Rotterdam. Rechtstreekse, gebruikerspecifieke, point-to- point glasvezelkoppelingen is wat VitrumNet biedt. Deze verbindingen worden niet gedeeld met andere gebruikers; dit biedt de klant maximale veiligheid, flexibiliteit, beschikbaarheid en onafhankelijkheid. Wico van Helden: “Omdat wij het netwerk volledig in eigendom hebben, kunnen wij hele mooie oplossingen voor onze klanten realiseren. Zoals cloud-oplossingen en verbindingen tussen regionale dienstverleners en regionale gebruikers. De afstanden zijn kort, waardoor we hele mooie, en vooral veilige, verbindingen kunnen leggen.”

Het regionale en persoonlijke karakter van Dataplace

Al sinds de oprichting van het eerste datacenter in Alblasserdam is VitrumNet samenwerkingspartner van Dataplace. Van Helden: “De belangrijkste criteria waren voor ons de ligging van het datacenter en de regionale focus. Die persoonlijke benadering van Dataplace, het slagvaardige karakter; daarin herkenden we onszelf. Bovendien was alles ook goed georganiseerd, het datacenter was goed ingericht, met nieuwe materialen – je zag direct dat kwaliteit hoog in ’t vaandel stond.” De fysieke ligging was natuurlijk ook meteen een grote pre. Van Helden: “Vooral voor onze klanten. Zodra je een uur in de auto moet zitten om bij je datacenter te komen, wordt het minder aantrekkelijk. Je wil het liefst gewoon even op je fiets kunnen stappen voor een bezoekje. Dat is voor veel van onze klanten in principe mogelijk.”

Aan een half woord genoeg

Het ontsluiten van Dataplace Rotterdam op het VitrumNet netwerk verliep soepel. Van Helden: “Dat hebben we keurig samen kunnen regelen. En ook de samenwerking is sindsdien altijd prima verlopen. We kennen elkaar goed, weten elkaar te vinden en hebben vaak aan een half woord genoeg. Er is wel eens sprake geweest van een storinkje, dat gebeurt nu eenmaal wel eens in de IT, en dan wil je het zo snel mogelijk oplossen omwille van je klanten. En dat was ook snel weer netjes opgelost.” 

Van Helden merkt dat de focus van Dataplace sinds de overname door Eurofiber breder is geworden: “Dataplace groeit hard. Sinds de overnames van de twee andere datacenters zijn er meer mogelijkheden gekomen voor de klanten. Vooral de twin-datacenteroplossing is iets waar veel op wordt georiënteerd. Dat is toch efficiënter en veiliger dan wanneer je als bedrijf zelf een tweede infrastructuur in huis wilt beheren.”

Ondanks de harde groei is VitrumNet onverminderd tevreden over de kwaliteit van dienstverlening: “Nee hoor, deze is nog altijd erg goed. Het is een mooi datacenter, het wordt goed gerund en er wordt een dienstverlening van hoge kwaliteit geboden. Een mooie combinatie met de glasvezel-oplossingen en connectiviteitsdiensten die wij bieden.”

Susan Megens - DataplaceOlivier Claessen - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.