Portal
Wigo4it

Wigo4it: “Continu monitoren kost zoveel energie, ik ervaar nu veel meer rust.”

Wigo4it ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt applicaties voor de sociale diensten van de vier grote steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Na 6 jaar was het voor Wigo4it tijd voor een professionaliseringsslag. Als overheidscoöperatie had Wigo4it haar IT-infrastructuur, bij de start in 2007 ondergebracht in het datacenter van de gemeente Rotterdam voor de uitwijkapparatuur. Een plek die Wigo4it in 2014 ontgroeid was. En dus werd het tijd om de stap naar een professioneel datacenter te maken.

Wigo4it ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt applicaties voor de sociale diensten van de vier grote steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Zij gebruiken de applicaties onder andere voor het verstrekken van uitkeringen, voor re-integratie, bij de ondersteuning van jeugdzorg en AWBZ en voor schuldhulpverlening. Een kwetsbare groep in onze samenleving is afhankelijk van die uitkeringen en dus is het van groot belang dat de dienstverlening van Wigo4it en data van de G4 met de grootste zorg worden beheerd.

Meer ruimte voor groei

Door de sterke groei die Wigo4it in de voorgaande jaren doormaakte, begon het gemeentelijke datacenter te klein te worden. Het was tijd voor een professionaliseringsslag. Groenewoud: “Daar was een migratie naar een professioneel datacenter voor nodig.” Dus zette Wigo4it in 2014 een aanbesteding in de markt, waar verschillende datacenters op reageerden. Groenewoud: “Dataplace won deze op basis van de kwaliteit, de dienstverlening die ze bieden en ook vanwege de prijsstelling. Daarnaast sprak de sterke inrichting van het datacenter ons aan en sprong de betrokkenheid en de kennis van zaken van de (voormalig) eigenaren er ook echt uit.”

Dag en nacht paraat

Al snel was de migratie ingepland en kon Wigo4it over naar Alblasserdam. “De heren van Dataplace hebben ons goed geholpen tijdens die migratie, vooral wat betreft de technische aspecten. Ze stonden dag en nacht voor ons klaar. En dat staan ze nog steeds. De dienstverlening is erg goed geregeld. Ik heb er eigenlijk geen omkijken naar; daardoor ervaar ik veel meer rust dan voorheen. Continu monitoren kost je veel energie. Dat is nu verleden tijd.”

Over de controle en monitoring die hij ervaart, is Groenewoud nog het meest te spreken: “Hoe ik het ervaar, is dat er heel strak gestuurd wordt op afspraken, de beveiliging is strak ingeregeld en de mensen binnen Dataplace reageren proactief als iets niet goed dreigt te gaan. Als mijn mensen per ongeluk een steekje laten vallen, dan krijg ik direct een telefoontje. Niets wordt aan het toeval overgelaten.”

“De mogelijkheid van groei hebben we direct vanaf het begin meegenomen. Het ziet ernaar uit dat we daar in de nabije toekomst gebruik van gaan maken.”

Ook een samenwerking met Dataplace bespreken?

Dat kan. Wij staan altijd klaar om te sparren over een datacenter oplossing voor uw organisatie. Of dit nu een technische uitdaging is of een bedrijfsnoodzaak. Daarnaast is het ook mogelijk een om een bezichtiging te plannen in één van onze datacenters.

Steve Ramdharie - DataplaceOlivier Claessen - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.