Portal
Inbo

Klantcase Inbo

Inbo is een multidisciplinair bureau dat inspirerende woon- en leefruimtes ontwerpt. Dit vooruitstrevende bedrijf levert diensten op het gebied van urban strategy, architectuur, engineering en interieurarchitectuur en werkt plannen uit tot werkbare tekeningen. 

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Inbo is een multidisciplinair bureau dat inspirerende woon- en leefruimtes ontwerpt. Dit vooruitstrevende bedrijf levert diensten op het gebied van urban strategy, architectuur, engineering en interieurarchitectuur en werkt plannen uit tot werkbare tekeningen. Daarbij worden maatschappelijke vraagstukken vaak als uitgangspunt genomen; zo creëert Inbo niet alleen gebouwen, maar ontmoetingsplaatsen met sociale, ecologische en economische impact.

De professionals van Inbo werken op verschillende plekken. Zowel in Nederland als in het buitenland, op kantoor en op locatie. Om locatie onafhankelijk te kunnen werken, en een zo groot mogelijke flexibiliteit te creëren, werken de medewerkers van Inbo met een virtuele desktop. Hierop kunnen zij op elke plek ter wereld inloggen via internet. Alle data en programma’s worden dus centraal, vanaf één plek, aangeroepen.

Verbetering van continuïteit, flexibiliteit en onafhankelijkheid

De centrale dataopslag werd eerst in eigen beheer georganiseerd. Maar enkele jaren geleden maakte Inbo de overstap naar het datacenter van Dataplace. Rien Schouten, Manager ICT bij Inbo, licht toe: “De condities in het datacenter zijn zo goed – dat kun je zelf eigenlijk niet nabootsen. De redundantie bij Dataplace is zo hoog dat ze ons altijd continuïteit kunnen bieden. Zelfs in het geval dat er een storing zou plaatsvinden.”

Naast het verbeteren van de continuïteit, betekende de migratie naar Dataplace een nog grotere locatie onafhankelijkheid voor Inbo. Schouten: “Naast dat onze collega’s overal ter wereld op hun eigen virtuele desktop kunnen werken, zijn we nu zelfs onafhankelijk van onze eigen kantoorruimtes geworden. Als een van onze vestigingen zou moeten verhuizen, is dat nu veel minder ingrijpend dan wanneer we de volledige IT-infrastructuur mee zouden moeten verhuizen. Die flexibiliteit geeft ons een bepaald soort rust. ”

"Het datacenter is splinternieuw, er worden moderne technieken gebruikt en de service is heel uitgebreid – Dataplace gaat echt met haar tijd mee.”

Toen de beslissing voor een migratie naar een datacenter was gemaakt, benaderde Inbo meerdere datacenters. Maar de keuze voor Dataplace was snel gemaakt: “Het datacenter ligt voor ons op de ideale plek. Lekker centraal in Nederland en maar twintig minuten rijden vanaf mijn eigen werkplek. Ideaal want zo we kunnen onderhoud en updates makkelijk zelf doen. Bovendien is de prijskwaliteitverhouding die Dataplace biedt prima,” aldus Schouten.

Maar de vooruitstrevende insteek van Dataplace is voor Inbo misschien wel de grootste pre. Schouten: “Dataplace gaat echt met haar tijd mee. Het datacenter is splinternieuw, er worden moderne technieken gebruikt en ook de service is heel uitgebreid. Zo hebben we bijvoorbeeld op afstand inzage in ons stroomverbruik en kunnen we 24 uur per dag (externe) professionals naar het datacenter sturen voor onderhoud. En de meeste zaken kunnen we gewoon zelf, via onze eigen online portal organiseren. Er worden door Dataplace ook regelmatig tests gedaan, om te kijken of alle systemen kunnen draaien op de noodvoorzieningen, voor het geval dat het een keer echt nodig is. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.”

Susan Megens - DataplacePascal Kruijmel - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.