Portal
NewVM

NewVM: "Flexibel groeien met Dataplace."

Een van de uitdagingen in de huidige Nederlandse markt is het vinden van een goede locatie. In de regio Amsterdam geldt bijvoorbeeld een voorlopige stop op het bouwen van nieuwe datacenters en kom je op een wachtlijst.

Download klantcase

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

NewVM bestaat sinds 2015 en is dé ISO27001 en NEN7510 gecertificeerde leverancier van infrastructuur- en cloudoplossingen en pionier op het vlak van HyperV-diensten. Het bedrijf levert IaaS-diensten aan zowel grote organisaties als aan het midden- en kleinbedrijf.

Veel bedrijven in de IT-sector maken een snelle groei door, zeker nu digitale dienstverlening in nagenoeg elke branche een hoge vlucht neemt. Die snelle groei leidt tot een groeiende behoefte aan resources en opslagruimte. Dat merkt ook NewVM, een vooraanstaande aanbieder van infrastructuur- en cloudoplossingen en pionier in de ontwikkeling van HyperV-services. NewVM was op zoek naar een partner die de gewenste uitbreidingsruimte kon leveren ten behoeve van de diensten en tegelijkertijd aan de voorwaarden van het bedrijf kon voldoen.

Uitdaging: Meer ruimte nodig voor servers

Aangezien steeds meer bedrijven op digitaal vlak explosief groeien, heeft NewVM als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige hostingoplossingen ook steeds meer ruimte nodig voor het plaatsen van nieuwe servers. “Wij leveren hostingoplossingen voor veel grote en middelgrote bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan AfterPay, Wereldhave en veel zorginstellingen. Aangezien we onze huidige capaciteit aan het verdubbelen zijn bestaande en nieuwe klanten, was de behoefte aan extra ruimte groot”, vertelt Sander Koorneef, CEO en oprichter van NewVM. De uitdaging: een partner vinden die de benodigde serverruimte kon leveren en voldeed aan de voorwaarden die NewVM aan partners stelt.


“Een van de uitdagingen in de huidige Nederlandse markt is het vinden van een goede locatie. In de regio Amsterdam geldt bijvoorbeeld een voorlopige stop op het bouwen van nieuwe datacenters en kom je op een wachtlijst. Bovendien moeten datacenters die wij gebruiken, voldoen aan de ISO-normen 27001:2015 (informatiemanagement) en 9001:2015 (kwaliteitsmanagement), alsook aan de NEN-norm 7510-1:2017 voor informatiebeveiliging in de zorg. Andere belangrijke selectiecriteria waren de aanrijtijd en het vermogen van een partij om flexibel mee te groeien met de toekomstige uitbreidingen die we nog verwachten.”

De oplossing: Private Cage

Uiteindelijk koos NewVM voor het afnemen van een private cage met 12 racks, een afgeschermde ruimte binnen het Dataplace-datacenter waar alleen geautoriseerde medewerkers van NewVM toegang tot hebben. Zo’n private cage biedt bovendien de doorgroeimogelijkheden waar een dynamisch en snelgroeiend bedrijf als NewVM behoefte aan heeft. De samenwerking verliep volgens Sander van meet af aan soepel en prettig.“Alle aandachtspunten zijn goed aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van nieuwe locaties op het bestaande netwerk, wat best wel tricky business kan zijn. Dat hebben we prima opgelost met zogenoemde dark fibers, onbelichte glasvezelkabels waarmee je vanuit de locatie zelf kunt communiceren met andere datacenters. Het ging ook allemaal vrij snel. Zo’n 6 weken na de oplevering waren de eerste servers al up and running.”

Partner die de groeiambities aankan

In Dataplace heeft NewVM een partner gevonden die de flexibiliteit en toekomstige groeiambities van het bedrijf aankan. “Ze bieden de ruimte en voorzieningen die nodig zijn om te voldoen aan de infrastructurele behoeften die onze klanten hebben, zonder daarbij in te leveren op het veiligheidsaspect. Bovendien heeft Dataplace de technische expertise in huis om proactief met ons mee te denken over de beste oplossingen”, aldus Sander.

Pascal Kruijmel - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.