Portal
Portret Paul Z-W

Op weg naar een digitale transformatie

Het wordt voor steeds meer bedrijven duidelijk dat ze een nieuwe weg in moeten slaan om hun ICT-omgeving up-to-date te houden. Daar is geen vastomlijnde manier voor. Maar ondanks dat iedere organisatie zijn eigen behoeften en eisen heeft, is er zeker wel een structureel pad naar een geslaagde digitale transformatie. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Het wordt voor steeds meer bedrijven duidelijk dat ze een nieuwe weg in moeten slaan om hun ICT-omgeving up-to-date te houden. Daar is geen vastomlijnde manier voor. Maar ondanks dat iedere organisatie zijn eigen behoeften en eisen heeft, ziet Paul Faas wel degelijk een structureel pad naar een geslaagde digitale transformatie.

Steeds vaker zie ik dat het applicatielandschap niet aansluit op wat organisaties echt nodig hebben. Dat weten ze zelf ook heel goed. Vaak weten ze zelfs al wat er ongeveer moet gebeuren. De uitdaging is dan echter om het ook met succes uit te voeren. Een verkeerd uitgevoerde transformatie kan nare gevolgen hebben. Applicaties worden gehaast de cloud in geforceerd, en dat zorgt alleen maar voor onbeheersbaarheid en teleurstelling in de prestaties. Tegelijkertijd lopen de kosten alleen maar op. Niet alleen van de omgeving zelf, maar ook in termen van verloren gegane productiviteit.

Stap 1: de processen

Hoe voorkom je dat? Om te beginnen is het zaak te bedenken dat een transformatie tijd nodig heeft. Wie denkt genoeg te hebben aan een intensief project van een half jaar, komt bedrogen uit. Een belangrijke reden daarvoor is dat het eigen businessplan leidend moet zijn. Het moet goed worden uitgetekend waar de business aan moet voldoen binnen nu en de middellange termijn. Let wel: waar moet dus de business aan voldoen, niet de techniek. Het gaat om de processen, waarop je vervolgens de ICT op inricht. De reden dat we zulke wereldwijd succesvolle innovatieve startups zien is omdat ze een eigen nieuwe business case hadden verzonnen, en daar de oplossing omheen gebouwd. De meeste organisaties hebben die mogelijkheid niet, maar ze kunnen wel de verwachtingen van hun eindklanten op een rij zetten.

Stap 2: Maak technische keuzes

Pas als je dat allemaal weet, kijk je naar de techniek, om precies te zijn naar de beschikbaarheid dat elk proces nodig heeft. Niet ieder proces moet dag en nacht draaien, maar er zijn ook applicaties die 100 procent beschikbaar moeten zijn. Een patiëntendossier moet bijvoorbeeld altijd beschikbaar zijn voor een chirurg. Die processen moet je redundant opbouwen, waarbij de latency afdoende is opgevangen. Maar bijvoorbeeld een reservatiesysteem voor een vergaderruimte hoeft niet om 2 uur ’s nachts gereed te staan. Die kun je anders inrichten. Te vaak zie je dat het nog dat het over één kam wordt geschoren, waarbij alle applicaties gebruik maken van dezelfde systemen. Dat is nergens voor nodig. Diezelfde keuzes maak je voor de schaalbaarheid. De data achter een patiëntendossier zal de komende jaren alleen maar groeien. Daar zul je dus ook de capaciteit voor moeten inbouwen. Of eigenlijk: de mogelijkheden om die capaciteit uit te breiden, zonder dat dit voor verstoringen zorgt.

Stap 3: Betrek je partners zo vroeg mogelijk

Al tijdens de eerste twee stappen is het belangrijk dat je de partners voor de basisinfrastructuur al meeneemt in het hele proces. Ik maak nu nog steeds regelmatig mee dat een organisatie naar ons toe komt met de vraag of we voor een goede prijs een paar racks kunnen bieden. Daarmee haal je de mogelijkheid bij de partner  weg om mee te denken over de oplossing. Doodzonde, want vaak hebben leveranciers de kennis in huis om met goede, kosteneffectieve oplossingen te komen.

Dat is niet makkelijk, want om een juiste partner te vinden moet je al goed weten waar je over twee tot drie jaar wil staan met je omgeving. Het vraagt ook om flexibiliteit. Natuurlijk, contract is contract. Maar dat betekent niet dat je, van beide kanten, geen ruimte kan laten om de transformatie tot een goed einde te brengen. Digitale transformatie is niet alleen een technische verandering, of een organisatorische. De transformatie is zowel technisch, als organisatorisch, als zakelijk.

 

Bron: ChannelConnect

Steve Ramdharie - DataplaceSusan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.