Portal
Dataplace Amsterdam
13 dec. 2021

Dataplace behaald een NPS score van +39

Dataplace behaald een NPS score van +39, blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek 2021. Een uitslag waar wij zeer tevreden mee zijn gekeken naar het afgelopen jaar. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Dataplace behaald een NPS score van +39, blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek 2021. Een uitslag waar wij zeer tevreden mee zijn gekeken naar het afgelopen jaar. 

In het klanttevredenheidsonderzoek beantwoorden klanten onder meer vragen over de betrouwbaarheid van onze dienstverlening, de expertise van onze medewerkers, de kwaliteit van communicatie tijdens de leveringsfase, de leveringstijd en de nieuwe toevoegingen aan ons productportfolio. Met het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek creëren we inzicht in de verwachtingen, behoeften en ervaringen van onze klanten. Dit nemen wij als vertrekpunt mee voor onze verbeterplannen. Het onderzoek is dan ook essentieel om blijvend een goede service te kunnen bieden en onze diensten te optimaliseren. In het onderzoek van dit jaar hebben 75 klanten hun mening met ons gedeeld waarbij het volgende naar voren kwam. 

  • 96% van onze respondenten is tevreden over de betrouwbaarheid van onze dienstverlening
  • 85% van onze respondenten waardeert onze persoonlijke benadering als zeer positief
  • 89% van onze respondenten is tevreden over de deskundigheid van onze medewerkers
  • Merendeel van onze respondenten ziet de transitie van Dataplace naar Digital Infrastructure Partner als een positieve ontwikkeling

Tot slot beoordelen onze klanten ons met een 8,2 als gemiddeld rapport cijfer en een NPS  score van +39. Wij zijn erg trots op deze resultaten en danken nogmaals al onze klanten voor hun input en vertrouwen in onze dienstverlening.

Nieuws & Pers

Wilt u meer weten over Dataplace?