Portal
Dataplace - laptop working
04 mei 2021

Dataplace werkt samen met Conclude Accountants en TÜV Nederland voor geïntegreerde auditoplossing

Wij zetten ons volledig in om alle diensten aan de hoogste betrouwbaarheidsnormen te laten voldoen. Door samen te werken met Conclude Accountants en TÜV Nederland voor een bedrijfsbrede geïntegreerde auditoplossing heeft Dataplace een volgende stap gezet in het transparant maken van zijn beleid en maatregelen voor zijn klanten en stakeholders.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Dataplace heeft een zestal moderne datacenters in de regio's Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Arnhem en Brabant. Vanaf deze locaties huisvesten wij voor een diversiteit aan klanten zowel grote als kleine IT-omgevingen. Gebouwd vanuit een duidelijke filosofie – waarin betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en continuïteit centraal staan – draaien onze datacenters om onze missie te volbrengen: het 24/7 bieden van continuïteit en kwalitatief hoogstaande datacenter- en cloud/IaaS dienstverlening. Wij zetten ons volledig in om alle diensten aan de hoogste betrouwbaarheidsnormen te laten voldoen. Door samen te werken met Conclude Accountants en TÜV Nederland voor een bedrijfsbrede geïntegreerde auditoplossing heeft Dataplace een volgende stap gezet in het transparant maken van zijn beleid en maatregelen voor zijn klanten en stakeholders.

In samenwerking met de experts van TÜV Nederland en Conclude Accountants realiseert Dataplace één kader voor al zijn bedrijfsonderdelen waarin de risicomanagement standaard ISAE3402, en meerdere ISO-normen zijn gecombineerd. De waarde van deze aanpak is terug te zien in de externe audits, die nu gebaseerd zijn op het toetsen van percentages van de activiteiten van Dataplace. Niet alleen voor ISAE3402, waar dit gebruikelijk is, maar ook voor de ISO-normen. Op deze manier zijn klanten, partners en overige stakeholders verzekerd van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze organisatie en dienstverlening.

TÜV Nederland is een van de voorlopers als het gaat om certificering op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en cybersecurity (ISO 27001, ISO 27701, IEC 62443). Conclude Accountants is een toonaangevende leverancier van assurance-diensten op het gebied van governance, risk en compliance en is voortdurend op zoek naar innovatieve ontwikkelingen in de markt. Samen stellen Conclude Accountants en TÜV Nederland hun klanten in staat certificeringsdiensten als ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3000 en ISAE 3402 te integreren. Zij werken aan internationale ISAE 3402 (SOC 1) en ISAE 3000 (SOC 2) opdrachten, waarbij auditwerkzaamheden zoveel mogelijk worden gecombineerd met ISO-opdrachten om een geïntegreerde audit zo effectief mogelijk te realiseren.

Dataplace is gecertificeerd voor:

  • ISO9001, kwaliteitsmanagement
  • ISO14001, milieumanagement
  • ISO50001, energiemanagement
  • ISO27001/NEN7510, informatiebeveiliging (en faciliteert hierbij zorginstellingen bij informatiebeveiliging)
  • ISAE3402-type 2

In het 2e half jaar zal Dataplace ook het ISO22301 (bedrijfscontinuïteit) behalen.

Nieuws & Pers

Wilt u meer weten over Dataplace?