Portal
Dataplace
18 okt. 2021

Nationale Datacenter Dag 2021

Op dinsdag 9 november vindt de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag plaats. Tijdens deze dag openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

*Vanwege de aanscherpingen omtrent Covid-19 kunnen wij u helaas niet meer fysiek ontvangen in één van onze Datacenters. Indien u alsnog een kijkje wilt nemen achter de schermen stuur dan een mailtje naar marketing@dataplace.com met uw voorkeur voor tijd en datacenter locatie. Wij zullen u dan inplannen voor een virtuele rondleiding.*

Op dinsdag 9 november vindt de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag plaats. Tijdens deze dag openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek, om geïnteresseerden een kijkje achter de schermen van het internet te kunnen bieden. Ook wij, Dataplace, nemen deel dit jaar middels een virtuele rondleiding.

Waarom datacenters van belang zijn

Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen en uitdagingen in de wereld. De coronacrisis is daar een beeldend voorbeeld van. In Nederland verliep de overgang naar digitaal werken en leren vrijwel probleemloos dankzij de kwaliteit van de digitale infrastructuur. Men verwacht dat ook post-corona veel vanuit huis gewerkt zal worden, wat zal leiden tot minder drukte op de weg en minder CO2-uitstoot door verkeer. 

De digitale economie brengt voordelen, maar gaat ook gepaard met uitdagingen en verantwoordelijkheden. De 21e eeuw staat namelijk niet alleen in het teken van digitalisering, we hebben ook te maken met de energietransitie en de klimaatcrisis.

Het thema voor deze editie van Nationale Datacenter Dag luidt dan ook: ‘de nieuwe economie is digitaal, duurzaam en kent een gezonde groei’. Wij kijken ernaar uit om u uit te nodigen voor een rondleiding in ons datacenter. Tijdens deze rondleiding vertellen wij u graag wat onze visie is op de nieuwe economie en laten wij zien wat wij nu reeds doen - en wat we gaan doen - om bij te dragen aan de digitale, duurzame samenleving van de toekomst. 

 

Nieuws & Pers

Wilt u meer weten over Dataplace?