Portal

Dataplace datacenter Nedzone

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Reinierpolder 2, Drukkerij 6, 4651 SL Steenbergen

Dataplace Nedzone
Contact

Wilt u meer weten over Dataplace Nedzone?

We helpen u graag verder.

Het datacenter is in 2006 geopend. De locatie is in november 2019 overgenomen door Dataplace. Onze dienstverlening richt zich op bedrijven en organisaties in de regio Brabant, Zeeland en omgeving Antwerpen. Het datacenter gelegen op een goed bereikbare plaats: het bedrijventerrein Reinierpolder II. Eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A4 via afrit Steenbergen.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van uw IT-infrastructuur. Er ligt een parkeerplaats op ons terrein waar altijd voldoende gratis parkeerplekken zijn, zodat u op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan uw servers. Tevens is er een laadpaal aanwezig. Er is een loading bay aanwezig waarvan u gebruik kunt maken voor het laden en lossen van grote hoeveelheden apparatuur. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd, er is een hoge lift aanwezig en er staan trolleys tot uw beschikking om uw apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is er werkruimte waar u even rustig kunt gaan zitten werken en zijn er vergaderkamers die u kunt reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  3300m2
 • Totale netto datacenterruimte

  2200m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1500 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  16

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  2N
 • Stroomfeed per rack

  2x 32 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  Minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  DX i.c.m. DirectFreeCooling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Dataplace Nedzone

Dataplace Nedzone is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Het terrein is beveiligd door een hekwerk voorzien van powerfence en een aantal poorten. Bij de poorten wordt toegang verleend op basis van een vingerprint. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Tussen de ontvangstruimte en de datavloeren vindt middels een circle lock (draaideur) een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Via deze circle lock kan er maar één persoon gelijktijdig doorgang krijgen tot de "secured area" van het datacenter. Authenticatie in deze circle lock vindt plaats middels een vingerprint. Deze vorm van authenticatie vindt ook plaats voor toegang tot de datazalen.

Brandpreventie van ons datacenter

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van meerdere aspiratiesystemen. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen Dataplace

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering.

Carrierlijst

Dataplace voert een carrier neutraal beleid; u als klant heeft daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Susan Megens - DataplaceFred da Graça - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

Onze expertsContact

Wilt u een rondleiding in één van onze datacenters?