Portal

Dataplace datacenter Rotterdam

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Van Coulsterweg 6, 2952 CB Alblasserdam

Dataplace Rotterdam
Contact

Wilt u meer weten over Dataplace Rotterdam?

We helpen u graag verder.

Deze eerste Dataplace vestiging werd in 2011 geopend en heeft sindsdien een uptime van 100% gerealiseerd. Onze dienstverlening richt zich op bedrijven en organisaties in de Drechtsteden, de Randstad en het Rijnmondgebied. Het datacenter is dan ook gelegen op een goed bereikbare plaats: het bedrijventerrein Hoogendijk te Alblasserdam. Eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A15, via afrit 22.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van uw IT-infrastructuur. Er ligt een parkeerplaats op ons terrein waar altijd voldoende gratis parkeerplekken zijn, zodat u op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan uw servers. Er is een loading bay aanwezig waarvan u gebruik kunt maken voor het laden en lossen van grote hoeveelheden apparatuur. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd, er is een hoge lift aanwezig en er staan trolleys tot uw beschikking om uw apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is er werkruimte waar u even rustig kunt gaan zitten werken en zijn er vergaderkamers die u eenvoudig online kunt reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  4900m2
 • Totale netto datacenterruimte

  1800m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1500 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  39

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  N+1
 • Stroomfeed per rack

  32 Ampère No-Break + 32 Ampère Short-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  50 uur, minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  drycooling / chillers met vrije koeling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Dataplace Rotterdam

Dataplace Rotterdam is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Naast de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 50001 certificeringen beschikt het datacenter tevens over een BORG4, NEN 7510 en ISAE-3402 type 2 certificeringen. Het terrein is beveiligd door een hekwerk voorzien van powerfence en een aantal poorten. Bij de poorten wordt toegang verleend op basis van een toegangspas of toegangscode. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Tussen de ontvangstruimte en de datavloeren vindt middels een circle lock (draaideur) een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Via deze circle lock kan er maar één persoon gelijktijdig doorgang krijgen tot de "secured area" van het datacenter. Authenticatie in deze circle lock vindt plaats middels een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk. Deze vorm van authenticatie vindt ook plaats voor toegang tot de datazalen ook deze zijn alleen door middel van een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk te betreden.

Brandpreventie van ons datacenter

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen Dataplace

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. 

Carrierlijst

Dataplace voert een carrier neutraal beleid; u als klant heeft daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers. 

Olivier Claessen - DataplacePascal Kruijmel - DataplaceFred da Graça - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u een rondleiding in één van onze datacenters?