Portal

Dataplace datacenter Utrecht

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Koningin Wilhelminaweg 471, 3737 BE Groenekan

Dataplace Utrecht
Contact

Wilt u meer weten over Dataplace Utrecht?

We helpen u graag verder.

Deze Dataplace vestiging werd in 2012 geopend en heeft sindsdien een uptime van 100% gerealiseerd. Onze dienstverlening richt zich op bedrijven en organisaties in de Randstad en midden Nederland. Het datacenter is dan ook gelegen op een goed bereikbare plaats: het bedrijventerrein in Groenekan. Eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A27, via afrit 31.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van uw IT-infrastructuur. Op eigen terrein zijn voldoende gratis parkeerplekken beschikbaar, zodat u op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan uw servers. Er is een loading bay aanwezig waarvan u gratis gebruik kunt maken voor het laden en lossen van uw apparatuur. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd, zodat u uw apparatuur en gereedschap eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast is er een aparte werkruimte aanwezig waar u even rustig kunt gaan zitten werken en zijn er vergaderruimtes die u eenvoudig zelf online kunt reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  3500m2
 • Totale netto datacenterruimte

  2000m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1500 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  13

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  N+1
 • Stroomfeed per rack

  2x 32 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  Minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  drycooling / chillers met vrije koeling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Dataplace Utrecht

Dataplace Utrecht is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Naast de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 50001 certificeringen beschikt het datacenter tevens over een de NEN 7510 en ISAE-3402 type 2 certificeringen en een certificering van het datacenter design. Het terrein is beveiligd door een hekwerk en toegangspoort. Bij de toegangspoort wordt toegang verleend op basis van een toegangspas of toegangscode. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Binnen wordt tussen de ontvangstruimte en de datavloeren toegang verleend op basis van een sluis waar één persoon gelijktijdig door heen kan. Hierin vindt een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Authenticatie in deze sluis vindt plaats middels een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk. Dit zelfde geldt voor toegang tot de datavloeren. Ook hier is een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk benodigd.

Brandpreventie van ons datacenter

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen Dataplace

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. 

Carrierlijst

Dataplace voert een carrier neutraal beleid; u als klant heeft daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Pascal Kruijmel - DataplaceSusan Megens - DataplaceOlivier Claessen - Dataplace

Onze expertsContact

Wilt u een rondleiding in één van onze datacenters?