Portal
Over Dataplace

Duurzaamheid & Milieu

Al voor de bouw van ons eerste datacenter was duidelijk dat duurzaamheid, energiebesparing en minimale impact op het milieu belangrijke pijlers waren.

Green energy
Contact

Wilt u meer weten over Dataplace?

We helpen u graag verder.

Zowel vanuit milieutechnisch en maatschappelijk oogpunt, als vanuit economisch oogpunt. Wij willen de meest aantrekkelijke tarieven voor onze klanten realiseren, maar ook rekening houden met de generaties die na ons komen. Dataplace is dan ook voortdurend bezig met de optimalisatie van de energie-efficiëntie en daarvoor op zoek naar nieuwe technieken om haar dienstverlening op alle mogelijk manieren te verbeteren en te verduurzamen. Dit doen wij op dit moment onder andere op de volgende manieren:

Koeling

De grootste post voor energiebesparing binnen een datacenter is op het gebied van koeling. Al bij de bouw van ons eerste datacenter is er gekozen voor een energiezuinige koelinstallatie. Deze werkt op basis van Dynamic Free Cooling (DFC), waardoor compressiebedrijf van de koelinstallatie voor 80% van het jaar niet nodig is. Dit systeem is in 2013 verder geoptimaliseerd. Ter hoogte van de droge koelers van de koelinstallatie op het dak van Dataplace is een watervernevelingsinstallatie aangebracht. Deze nevel zorgt ervoor dat de lucht die wordt aangezogen door de koelers kouder is, waardoor de installatie nog langer op vrije koeling kan draaien.

UPS installatie

Naast onze energiezuinige koelinstallatie, beschikt Dataplace over een UPS-voorziening die bekend staat om de meest energiezuinige UPS installatie (96,8% efficiënt).

Restwarmte

Restwarmte wordt gerecycled en hergebruikt in het datacenter. Zo wordt bijvoorbeeld voor de verwarming van de kantoorgedeeltes gebruik gemaakt van de restwarmte uit de datazalen.

Cold corridors

Cold corridors zijn gesloten warme en koude gangen in de datazalen. Hierdoor wordt de gekoelde lucht efficiënter toegepast. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van automatische, zelfsluitende deuren en automatische ontluchtingssystemen die de warme lucht ook weer afvoeren voor hergebruik.

Klimaatbeheersing

De ventilatie-, verwarmings- en airco-installaties op onze kantoren zijn op een energiebesparende manier ingesteld.

Slimme verlichting

Om het stroomverbruik door verlichting zoveel mogelijk verlagen, is het aantal aanwezige lampen omlaag gebracht. Ook hebben we gekozen voor de plaatsing van energiezuinige lampen met een langere levensduur. De lampen zijn bovendien gekoppeld aan bewegingsmelders, waardoor de verlichting niet onnodig brandt en alleen aanspringt wanneer er ook daadwerkelijk iemand aanwezig is in de betreffende ruimte.

Duurzame materialen

In onze dagelijkse werkzaamheden kiezen we, waar mogelijk, voor duurzame materialen. Zo wordt er bijvoorbeeld zo veel mogelijk gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerde papiersoorten.

Afvalscheiding

Afval zoals papier, karton en plastic worden gescheiden. Daarnaast zijn er batterijbakken aanwezig om klein chemisch afval tevens te kunnen scheiden. Gebruikers van onze datacenters worden ook zo veel mogelijk gestimuleerd de verschillende bakken te gebruiken.

Groene energie

Alle datacenters van Dataplace draaien op groene energie.

Maatschappelijke betrokkenheid

Tot slot vinden we maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Wij ondersteunen goede doelen en zetten ons in voor het onderwijs. Tenslotte zijn de studenten onze toekomst.

Steve Ramdharie - DataplaceFred da Graça - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over Dataplace?

We helpen u graag verder.