Portal
Over Dataplace

Onze geschiedenis

Van visie naar werkelijkheid

Dataplace Rotterdam
Contact

Wilt u meer weten over Dataplace?

We helpen u graag verder.

Op zoek naar die veilige omgeving waar we onze servers met een gerust hart konden plaatsen. Op zoek naar die stabiele basis die voor een verbetering van onze bedrijfscontinuïteit zou zorgen. Naar die ene betrouwbare partner die onze wensen begreep en met ons meedacht. Een partner die bovendien onze ideeën deelde over hoe technische aspecten, organisatorische zaken en procedures beter en efficiënter konden worden ingericht en opgepakt.

De ervaringen die we zelf jarenlang opdeden als klanten van diverse grote datacenters, en de ideeën en wensen die daaruit voortvloeiden, vormden zich tot een heldere visie. Ónze visie. Over hoe wij dé ultieme datacenter ervaring zouden creëren. De visie die ten grondslag ligt aan het ontstaan van Dataplace.

Van visie naar werkelijkheid

In 2009 begon dan ook de ontwikkeling van ons eigen TIER III datacenter in Alblasserdam. Een centraal gelegen en regionaal opererend datacenter, gericht op de Drechtsteden, Randstad en het Rijnmondgebied. Na een lang traject, waarin zorgvuldig over elk detail werd nagedacht, opende Dataplace Rotterdam haar deuren op 15 februari 2011. Direct maakten de eerste klanten gebruik van onze dienstverlening. En al na enkele maanden bleek dat de groei van het aantal klanten op korte termijn zou vragen om uitbreiding. 

In 2016 werd Dataplace onderdeel van de Eurofiber Group; een mooie samenwerking die voor ons een sterke uitbreiding van onze dienstverlening betekende. Hierdoor bestond Dataplace uit twee datacenters, in Alblasserdam en Utrecht. In de opvolgende jaren hebben we meerdere datacenters overgenomen in Arnhem, Waalwijk, Steenbergen en de laatste is gebouwd in Hoofddorp. Tot op heden is Dataplace uitgebreid naar 6 locaties. 

Duurzame groei

Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, maar ook overheidsinstellingen, het MKB en beursgenoteerde bedrijven gebruik van de dienstverlening van Dataplace. In onze relatief prille geschiedenis werden er al vele mooie mijlpalen behaald en hebben we een constante en stabiele groei doorgemaakt. Een groei die in 2015 en 2016 werd bekroond met een nominatie voor een FD Gazelle Award, waarmee we tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland behoren.

Maar niet alleen die groei maakt ons trots. Ook de prettige samenwerkingen die we hebben met vele carriers en andere partners, de stappen die we hebben gemaakt op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en uiteraard de positieve reacties die we hebben mogen ontvangen van onze klanten. Dat is uiteindelijk waar we ons elke dag met passie voor inzetten. Dat is wat onze duurzame groei dagelijks voedt.

Steve Ramdharie - DataplaceOlivier Claessen - DataplacePascal Kruijmel - Dataplace

Contact Onze experts

Wilt u meer weten over Dataplace?

We helpen u graag verder.