Portal

Vacature - Medewerker Technical Operations

Bekijk onze vacature 

Dataplace Rotterdam_datazaal
Contact

Wilt u reageren op deze vacature?

Stuur dan uw CV en motivatiebrief. 

Als motor van de digitale samenleving is onze open infrastructuur van cruciaal belang om  organisaties te helpen hun potentieel ten volle te benutten. Jij doet hetzelfde. Door onze snelle groei zijn wij op zoek naar een: 

Medewerker Technical Operations - 40 uur per week 

Als Medewerker Technical Operations ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse uitbreidings-, vervangings- en verbeterprojecten binnen Dataplace.

De grootste gemeenschappelijke factor van alle soorten projecten is dat er een concreet begin en een concreet einde is: als het project is gerealiseerd, is het project ten einde. In het kader van continu verbetering, ziet medewerker toe op onderzoek en ontwikkeling ten aanzien van relevante installaties en processen. Medewerker stelt (al dan niet op eigen initiatief) verbetervoorstellen hieromtrent op en adviseert op basis hiervan.

Je rapporteert aan de Teamlead Technical Operations.

De medewerker zorgt dat hij actuele informatie ter beschikking heeft over beschikbare stoffen, technieken en technologieën om relevante externe ontwikkelingen een plaats te geven in eigen onderzoek. Tijdens start en het verloop van projecten verstrekt medewerker duidelijke en volledige opdrachten aan projectteamleden.

Medewerker geeft hierbij met geplande tussenpozen een vastgesteld (kwalitatief, financieel, organisatorisch) overzicht van projecten en de fases waarin deze zich bevinden. Dit, met als doel het nemen van de juiste voortgangsbeslissingen op de juiste momenten.

Ook verzorgt medewerker de afstemming tussen interne en externe belanghebbenden. Onderdeel hiervan is het verzorgen van de eindinspectie bij het opleveren van projecten. Verder zal je je bezighouden met het bepalen van bedrijfsrisico’s en het opstellen, beheren en plannen hieromtrent. Daarnaast ga je de opleiding en BHV training voor de Bhv’ers binnen Dataplace verzorgen en te hulp schieten bij incidenten. Je draait mee in het storingsdienstrooster.

Bij Dataplace worden we gedreven door een dynamische en proactieve instelling. We vragen onszelf elke dag opnieuw af hoe het de volgende dag beter kan. Wanneer je bij Dataplace aan de slag gaat als Medewerker Technical Operations, krijg je de kans om de digitale samenleving te versterken. Je werkt samen met de beste experts, je houd je bezig met netwerken, cloudoplossingen en datacenters die het hart van de samenleving vormen. We willen duurzaam groeien, zowel als organisatie als mensen. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we elke dag moeten bijleren en ons moeten blijven ontwikkelen. We zullen altijd blijven innoveren.

Opleiding en ervaring:

 • HBO Werk- en denkniveau.
 • In het bezit van NEN3140 opleiding installatie- werkverantwoordelijke.
 • Ervaring met projectmanagement eventueel aangevuld met Prince / IPMA B/C.
 • Ruime kennis en werkervaring op elektrotechnisch en mechanisch gebied is een pré.
 • Ervaring op het gebied van besturingselektronica.
 • Dieseltechniek ervaring/affiniteit.
 • Kennis en ervaring met kwaliteitsmanagement.
 • Talent voor plannen, organiseren en administreren.

Jouw competentieprofiel:

 • Verantwoordelijkheid (zichzelf en anderen verantwoordelijk houden voor het nakomen van afspraken).
 • Doeltreffend communiceren (ontwikkelen en leveren van verschillende vormen van communicatie waaruit een duidelijk inzicht in de unieke behoeften van verschillende doelgroepen blijkt).
 • Managen van complexiteit (begrijpen van complexe, grote hoeveelheden en soms tegenstrijdige informatie om daarmee problemen op effectieve wijze op te lossen).
 • Zelfontwikkeling (actief zoeken naar nieuwe manieren om te groeien en uitgedaagd te worden aan de hand van zowel formele als informele ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Communicatief vaardig waardoor medewerker durft gevraagd en ongevraagd verbeterpunten aan te dragen.

Wij bieden:

Bij Dataplace bieden wij jou een compleet pakket met uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een bedrijfsauto, telefoon en laptop. Je kunt rekenen op een team van fijne collega’s, een goed sociaal beleid, doorgroeimogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief. Kortom; wij bieden jou een werkomgeving waarin collegialiteit, vernieuwing, ontwikkeling en vrijheid centraal staan.

Solliciteren:

Is deze vacature iets voor jou? Dan komen wij graag met je in contact. Stuur ons jouw CV en motivatie toe.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Jan Bonke, Manager Operations via  088 32 827 52 of stuur je CV en motivatie op naar sollicitaties@dataplace.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, echt niet

Contact

Wilt u reageren op deze vacature?

Stuur uw CV en sollicitatiebrief naar ons.